De groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen telt op vrijdag 20 januari reeds meer dan 35.000 inschrijvingen.

Inschrijven kan nog tot en met woensdag 8 februari
Nog gedurende 19 dagen, tot en met woensdag 8 februari, kunnen particulieren en ondernemingen (met een jaarverbruik tot 50.000 kWh voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas) zich vrijblijvend en gratis via de website www.samengaanwegroener.be, via de gratis infolijn (0800 76 101) of via een loket inschrijven voor de groepsaankoop.

Eerdere succesvolle groepsaankopen in West-Vlaanderen
Bij de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen van vorig jaar schreven maar liefst 66.690 gezinnen zich vrijblijvend in. Dit is ruim 13 % van alle West-Vlaamse gezinnen. 40.170 van hen (zo’n 60 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers en bespaarden gemiddeld 227 euro.

Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen, stapten in totaal al zo’n 123.000 gezinnen en bedrijven over.

Met deze zesde groepsaankoop wil de Provincie West-Vlaanderen haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op de energierekening. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

Het verdere verloop
Voor particulieren en ondernemingen met een beperkt verbruik is de veiling voor energieleveranciers voorzien op donderdag 9 februari 2017. Daarna krijgen alle ingeschrevenen een voorstel op maat. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet over te stappen naar een andere energieleverancier. Wie het voorstel aanvaardt, wordt een contract van één jaar aangeboden.

Infoloketten en infolijn
Burgers met vragen, onder andere over de locaties en de openingsuren van de infoloketten, of met specifieke vragen i.v.m. hun energiefactuur kunnen terecht op de gratis infolijn op 0800 76 101 of kunnen mailen naar samengaanwegroener@west-vlaanderen.be.

www.west-vlaanderen.be/samengaanwegroener