Vanaf woensdag 15 maart verdeelt de Provincie West-Vlaanderen opnieuw 10.000 pakketjes gratis bloemenzaadmengsels.Ze doet dit reeds voor het zevende jaar op rij. De actie past in de campagne ‘Laat het zoemen met bloemen’ en heeft als doel meer ‘bijenvriendelijke’ bloemen in West-Vlaanderen te doen groeien.

Het bloemenzaad kan besteld worden via www.west-vlaanderen.be/webshop, via 0800 20 021 of via provincie@west-vlaanderen.be of kan afgehaald worden in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge).

De pakketjes kunnen ook afgehaald worden in de provinciale bezoekerscentra: Bulskampveld in Beernem, De Palingbeek in Ieper, De Gavers in Harelbeke, De Blankaart in Diksmuide, De Nachtegaal in De Panne en het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist.

In totaal zijn er 10.000 pakketjes beschikbaar. Per persoon kan maximaal één pakketje bloemenmengsel besteld of afgehaald worden.