Vanaf maandag 27 november kunnen particulieren en ondernemingen (met een jaarverbruik tot 50.000 kWh voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas) zich opnieuw vrijblijvend en gratis via de website www.samengaanwegroener.be, via de gratis infolijn (0800 76 101) of via een loket inschrijven voor de groepsaankoop groene elektriciteit en/of gas van de Provincie West-Vlaanderen.

​Met deze zevende groepsaankoop wil de Provincie West-Vlaanderen haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op de energierekening. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

Voor het derde jaar op rij worden de inschrijvingen voor de groepsaankopen van Oost- en West-Vlaanderen samengevoegd om zo een nog betere prijs te bekomen.

Inschrijven kan tot en met woensdag 7 februari 2018.

Het verdere verloop
Voor particulieren en ondernemingen met een beperkt verbruik is de veiling voor energieleveranciers voorzien op 8 februari 2018. Daarna krijgen alle ingeschrevenen een voorstel op maat. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet over te stappen naar een andere energieleverancier. Wie het voorstel aanvaardt, wordt een contract van één jaar aangeboden.

Infoloketten en infolijn
Burgers met vragen, onder andere over de locaties en de openingsuren van de infoloketten, of met specifieke vragen in verband met hun energiefactuur kunnen terecht op de gratis infolijn op 0800 76 101 of kunnen mailen naar samengaanwegroener@west-vlaanderen.be.

Eerdere succesvolle groepsaankopen in West-Vlaanderen
Bij de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen van vorig jaar schreven maar liefst 47.000 gezinnen zich vrijblijvend in. Dit is 9 % van alle West-Vlaamse gezinnen. 40.170 van hen (zo’n 60 %) gingen effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers en bespaarden gemiddeld 323 euro.

Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen, stapten in totaal al zo’n 123.000 gezinnen en bedrijven over.