De reeks postzegels ‘Het Nieuwe Zwin’ werd bekroond met de ‘Grote Prijs van de Belgische en Europese Filatelistische Kunst’. De reeks behaalde de eerste prijs in de categorie ‘Grote Prijs Ambassadeur’.

De ‘Grote Prijs Ambassadeur’ bekroont de mooiste en meest indrukwekkende Belgische zegel van het jaar 2016 en werd door Bephila, de organisatie ter promotie van de filatelie, op zaterdag 16 september uitgereikt aan Kris Maes, André Buzin en Marijke Meersman.

Naar aanleiding van de opening van het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) in juni 2016 liet bpost een reeks postzegels met 10 geïllustreerde beelden van typerende vogels en planten van het Zwin ontwerpen. Kris Maes, André Buzin en Marijke Meersman maakten hiervoor het ontwerp en de tekeningen.

De reeks postzegels wordt exclusief te koop aangeboden in de Zwinshop van het Zwin Natuur Park. De kostprijs per vel van 10 postzegels bedraagt 10 euro.
[ www.zwin.be ]